ponedjeljak, 10. ožujka 2014.

Promocija

"Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na promociju monografije "Povijest tehničke kulture u Kutini" koja će se održati u Arcusu 10. ožujka 2014. godine u 18 sati".

Pred pedesetak predstavnika klubova Zajednice tehničke kulture Kutina i odabranih gostiju održana je promocija knjige "Povijest tehničke kulture u Kutini". Moderator promocije bio je Dragutin Pasarić koji je vješto vodio predstavljanje knjige i tehničke kulture na ovim prostorima. U svom izlaganju upoznao je prisutne s činjenicom da je povijest tehničke kulture počela daleko ranije. 
Pozdravni govoro održao je predsjednik ZTK-a Zvonimir Lernatić i  pozdravio goste među kojima treba istaknuti dogradonačelnika Damira Petravića i predsjednika ZTK-a Hrvatske Antu Markotića.

Autor knjige Marko Nježić u vrlo nadahnutom govoru istaknuo je kako se monografija stvarala u protekle tri godine. Dok je govorio meni su u mislima prolazile slike našeg zajedničkog rada kada smo satima slagali priloge s fotografijama. Sjetio sam se i njegove Ane koja nam je posluživala cappuccino. Ponekad smo bili i malo nervozni jer smo od "sirovog" materijala trebali zapisati što više važnih podataka. Dragec Pasarić je u jednom trenutku rekao da dugo poznaje Marka i da je sada spoznao da ima još jednu novu kvalitetu.

Od gostiju govorio je Ante Markotić i ono što je bilo najvažnije, istaknuo je da je ovo monumentalna knjiga koja će biti uzor za takva izdanja na području županije. Istaknuo je da su promociji prisutna dva poznata novinara iz Siska koji će pripremati nešto slično. Novinara, mislim si, kakvi smo ti novinari bili mi koji smo napisali ovu jako hvaljenu knjigu. 


Prije početka promocije puštao sam prezentaciju s fotografijama iz knjige ali i onih iz protekle godine koje nisu našle mjesto u njoj. Asistirao mi je Zoran Vidaković. Fotografije koje objavljujem snimio je on. 

Na kraju su svi sudionici ove promocije dobili knjigu na poklon. Prvu knjigu Zvonimir Lernatić uručio je Vladi Felcu.

Među gostima bio je i naš sugrađanin Amir Muharemi Generalni konzula RH u Istanbulu (Za mjesec dana odlazi u Indiju). 

I onda kada su knjige podijeljene (nisu sve, ostala je još zaliha) krenuli smo na druženje uz zakusku.

Na kraju osjećalo se jedno veliko zadovoljstvo što smo priveli jedan veliki posao kraju. Nadamo se da će knjiga poživjeti još dugo nakon odlaska naše generacije te da će neki budući autori neke nove monografije imati lakši posao od nas.


Ovo je ujedno i zadnji post u ovom blogu. Gotovo je, nema više, kraj..........

Nema komentara:

Objavi komentar